Ga naar de inhoud


Vrouwencirkel in wintertijd

Ervaar meer openheid, verbinding en wijsheid


Gun jij jezelf een helende zondagmiddag?
Vanaf oktober gaan we weer naar binnen

In de winter verzorgen Merel en ik de vrouwencirkels op een warme locatie in Amsterdam. Een mooie plek in het centrum waar je toch de stilte kunt ervaren. Vanuit rust en vertrouwen verbinden we met elkaar en onszelf.

In een vrouwencirkel mag iedereen in alle veiligheid haar verhaal delen. Het is aan jou wat jij komt brengen en halen.
Samen staan we elkaar liefdevol bij, zonder mening, zonder vragen. Je voelt je gehoord en voelt je minder alleen in het dealen met de uitdagingen op jouw pad. Laat je inspireren door de vrouwen om je heen en ervaar jouw innerlijke kracht.
Bewustwording, bevestiging en vertrouwen geven jou de ruimte om te groeien.

Ben je nieuwsgierig wat een vrouwencirkel voor jou kan doen? Voel je welkom, lieve vrouw!

Wat kun je verwachten?

Een zondagmiddag waarin iedere vrouw de ruimte krijgt om in veiligheid naar binnen te keren & te delen wat goed voelt. Je kunt er op vertrouwen dat wat zich aandient tijdens de cirkel, jij kunt dragen.

Samen tunen we in op onszelf en de connectie die we met elkaar maken. De energie die je zult voelen, zit in jou en wij leren je hoe je deze kracht kunt gebruiken om in verbinding te blijven met jezelf.

Met een geleide meditatie maken we contact met onze vrouwelijke bron. De ceremonie zal bijdragen aan dat wat je mag loslaten of juist mag meenemen. 

Een eeuwenoude traditie

Een vrouwencirkel is een eeuwenoude traditie die we steeds meer terug zien komen. Vroeger kwamen de vrouwen uit het dorp samen tijdens de menstruatie om te rusten, te zorgen voor elkaar en werden verhalen van generatie op generatie met elkaar gedeeld.

De vrouwelijke wijsheid en kracht bracht steun en verbinding. En deze zachtere kant en het oog voor het geheel gaf hen inzichten over de samenleving die werden gedeeld met het hoofd van de gemeenschap.

Tegenwoordig wordt de vrouwencirkel weer ingezet om die verbinding met onze vrouwelijke energie weer te ervaren en te vertrouwen op onze unieke wijsheid en kijk op het leven.

Waar, wanneer en met wie? 

Vanaf oktober in Amsterdam

Zondagmiddag 15.00u tot uiterlijk 17.30u. 
We heten je welkom bij bbb health boutique aan de Amstel 163 in Amsterdam.
Om 14.45 staat de thee klaar. Vanaf 15u beginnen we met de ceremonie.
De locatie is goed te bereiken met het OV en je kunt parkeren in de buurt.
Trek lekker zittende kleding aan waarin je fijn kunt ontspannen.

Merel en Nienke organiseren allerlei momenten waar wij vrouwen bij elkaar brengen. We zijn begonnen op het eiland van Nienke ‘Natuureiland Jisp’ met de vrouwen – vuur – cirkels. De combinatie van natuur, stilte en verbinding waren magisch en smaakten naar meer. We organiseerden een one day retreat over Intuïtie en sliepen bij volle maan met een groep vrouwen op het eiland.

In de wintermaanden besloten we bij de bbb health boutique, waar Merel les geeft en cacao ceremonies organiseert, op de zondagmiddag vrouwencirkels te organiseren.

Zo kunnen we het hele jaar doen wat wij het liefste doen. Ontspanning en inzichten bieden voor elke vrouw die daar behoefte aan heeft en meer wil genieten van het leven en met zachtheid naar zichzelf wilt kijken.